Sloe Centrale

Over Sloe centrale

Waarom Sloe centrale?

Sloe centrale is dochterondernemer van EP Nederland en is, samen met PZEM, onderdeel van de EPH Groep. Mede dankzij de flexibiliteit van Sloe centrale kan EP Nederland – in samenwerking met PZEM – snel inspelen op veranderende marktomstandigheden zoals gasprijzen, duurzame energiebronnen en netcondities. Sloe centrale is ISO 9001 (kwaliteit) 14001 (milieu) ISO 45001 (gezondheid en veiligheid) ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ISO 55001 (asset management) gecertificeerd.

Over ons

Door flexibel en betrouwbaar in te spelen op de energievraag, vervult Sloe centrale een belangrijke rol in de energietransitie door de aanvulling van wind- en zonne-energie. Onze kernwaarden zijn: Safety First (Veiligheid Voorop), Operational Excellence (Bedrijfsuitmuntendheid) en Customer Intimacy (Klantpartnerschap). Wij geloven in ontwikkeling van onze professionals om een duurzame organisatie op te bouwen. Onze professionals houden altijd rekening met mens en milieu en daardoor zijn wij een onderscheidende organisatie in de energiebranche.

Sloe centrale staat inmiddels ruim tien jaar bekend als een betrouwbare, veilige en efficiënte uitbater van de centrale. De Europese energiemarkt wordt geconfronteerd met structurele veranderingen. Het is echter een uitdaging om te voorspellen in welke richting die veranderingen zich ontwikkelen, doordat de markt afhankelijk is van verschillende criteria.

Door de komende jaren te investeren in meerdere technische optimalisaties van de installatie met betrekking tot opstarttijd en flexibiliteit in vermogen, gaat Sloe centrale de uitdaging aan om zo haar koppositie in CCGT-verdienorde te behouden.

Sloe centrale B.V. is maatschappelijk betrokken binnen de regio Zeeland. Over de jaren heen zijn verschillende activiteiten in gang gezet met veel inzet van medewerkers. Deelname aan de spinning marathons voor Kika en de Ride for the Roses bijvoorbeeld. We hechten ook belang aan circulaire economie. Zo vinden we een herbestemming voor vervangen apparatuur, zoals koffiemachines en mobiele apparatuur maar ook werkkleding. Tenslotte sponsoren we lokale initiatieven en projecten die de levenskwaliteit binnen Zeeland helpen vergroten, educatieve projecten en projecten ter verbetering van de lokale omgeving.

Initiatieven en projecten kunnen zowel via onze medewerkers kenbaar gemaakt worden als via het invullen van onderstaand formulier.

Klik hier om te registeren

Onze centrale

Capaciteit

De capaciteit van Sloe centrale is 870 MW (MegaWatt). Dat is voldoende om 2 miljoen huishoudens dagelijks van energie te voorzien.

870 MW

Rendement

Sloe centrale heeft een uiterst efficiënt opwekkingsproces met een hoog totaal rendement als gevolg.

58,7% totaal rendement

Flexibiliteit

De flexibiliteit van Sloe centrale zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren en inspelen op de voortdurend veranderende vraag naar energie.

Opstart tijd 34 minuten

Milieu

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het milieu. Sloe centrale heeft een zeer lage uitstoot van NOx en 50 % minder CO2 uitstoot dan de gemiddelde kolencentrale.

50% minder CO2

dan een gemiddelde kolengestookte elektriciteitscentrale

Twee eenheden (STEG)

Brandstof

Configuratie

Gasturbine

Stoomturbine

HRSG

Ons beleid

Om een betrouwbare en efficiënte energieleverancier te kunnen zijn, is het belangrijk dat de elektriciteitscentrale optimaal werkt en goed wordt onderhouden. Onze werkprocessen zijn efficiënt ingericht en staan duidelijk beschreven. Ook vinden wij het essentieel dat onze medewerkers hun vakkennis op peil houden zodat ze altijd kunnen inspelen op de behoeften van vandaag én morgen. We kennen de markt en zien kansen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor ons en voor onze stakeholders. Met elkaar werken aan resultaatverbetering is ons motto!

Om de hoge kwaliteit van Sloe centrale te behouden, evalueren we regelmatig de organisatie en de werkprocessen en passen ze aan waar dat nodig is.


Bij Sloe centrale is ‘zero harm’ een belangrijk thema waar we dagelijks bij stilstaan. Het management is verantwoordelijk voor de gezondheid en de veiligheid van zowel medewerkers als aannemers en bezoekers. Veiligheid staat altijd voorop, ongeacht hoe belangrijk de werkzaamheden zijn. We stellen hoge eisen aan ons personeel en aan de aannemers met wie wij samenwerken. Om aan die eisen te kunnen voldoen, worden er specifieke trainingen gevolgd. Alle gebouwen en goederen zijn altijd in optimale staat en voldoen aan strenge veiligheidsstandaarden. Risicopreventie en verbetering van veiligheid en gezondheid zijn geïntegreerd in het managementsysteem.


Sloe centrale doet er alles aan om tijdens het opwekken van energie, eventuele gevolgen voor het milieu te beperken. Het naleven van de milieuvoorschriften mag nooit ondergeschikt zijn aan de bedrijfsvoering. Zorgdragen voor het milieu zien we als onze plicht. We gebruiken bijvoorbeeld maar minimale hoeveelheden water, gas en chemicaliën. We streven naar lage emissies, weinig warmteverlies en een geringe hoeveelheid afval.


Onze specifieke aanpak is essentieel voor het waarborgen van duurzame topprestaties. Ons succes en onze reputatie is afhankelijk van verschillende factoren: een goede manier van samenwerken, focus op vooruitgang, streven naar excellentie, maar ook van integer en eerlijk zakendoen. Onze kernwaarden: Elkaar vertrouwen en respecteren, resultaat door teamwork, integriteit boven alles en respect voor de omgeving.

Door een risicogebaseerde benadering van informatiebeveiliging te hanteren, kan Sloe centrale haar gevoelige informatie beter beschermen en de kans op datalekken, financiële verliezen en reputatieschade verminderen.

Sloe centrale hanteert de hoogste standaard voor het in goede conditie houden van de gebouwen en machines op de meest efficiënte manier volgens het Reliability Centered Maintenance (RCM) principe.

Ons werk

Operations

Technical – Team Maintenance

Technical – Team Engineering

Stafafdeling

Onze leveranciers

Sloe centrale B.V. hecht waarde aan haar leveranciers en wij geloven dat een goede en constructieve relatie beide partijen versterkt. Sloe centrale werkt op een milieuvriendelijke – en sociaal verantwoordelijke wijze. Belangrijke eigenschappen die wij ook graag terugzien in de toewijding en betrokkenheid van onze leveranciers. Een samenwerking waarbij normen en waarden gelijkgestemd zijn, creëert een waardevolle relatie die voor beide partijen gunstig is.

Veiligheidsintroductie film (NED)

Bekijk hier de veiligheidsintroductie film

Commerciële voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden (Engels)

Op de kaart

Route naar Sloe centrale

Sloe centrale bezoeken? Klik op de knop voor de route.

ExplainSafe

Sloe centrale poortinstructie (helixworks.eu)

Carriere

Werken bij Sloe centrale? Of kijken wat de mogelijkheden zijn? Klik op de knop.

Part of EP NL

Sloe centrale is onderdeel van EP NL. Met een cumulatief vermogen van 2,6 GW is EP NL de op twee na grootste speler in energiecentrales geworden in Nederland.

De levering van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt snel toe. Moderne gasgestookte energiecentrales met een lage uitstoot leveren het benodigde flexibele vermogen aan het energiesysteem. Dankzij de flexibiliteit van de centrales kunnen wij snel reageren op veranderende marktomstandigheden zoals gasprijzen, hernieuwbare energiebronnen en netwerkomstandigheden.

Elektriciteitsproductie uit emissiearme gascentrales is noodzakelijk om de leveringszekerheid te allen tijde te garanderen. EP NL zorgt voor een stabiele energievoorziening in de complexe energietransitie. EP NL maakt deel uit van het EP Power Europe (EPPE).

Meer informatie nodig?

Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op via e-mail naar info@epnl.nl