EP Netherlands

Met een cumulatief vermogen van 2,6 GW is EP NL de op twee na grootste speler in energiecentrales geworden in Nederland.

De levering van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt snel toe. Moderne gasgestookte energiecentrales met een lage uitstoot leveren het benodigde flexibele vermogen aan het energiesysteem. Dankzij de flexibiliteit van de centrales kunnen wij snel reageren op veranderende marktomstandigheden zoals gasprijzen, hernieuwbare energiebronnen en netwerkomstandigheden.

Elektriciteitsproductie uit emissiearme gascentrales is noodzakelijk om de leveringszekerheid te allen tijde te garanderen. EP NL zorgt voor een stabiele energievoorziening in de complexe energietransitie. EP Nederland maakt deel uit van het EP Power Europe (EPPE).

EP Power Europe

EP Power Europe (EPPE) is een dochteronderneming van Energetický průmyslový holding (EPH). Door te investeren in emissiearme energieopwekking speelt EPH een belangrijke rol in de richting van een klimaatneutrale en energieonafhankelijke EU. In 2021 was al 78% van het nettovermogen van EPH geproduceerd uit koolstofarme, nul-intensieve bronnen, zoals zon, wind, waterkracht, kernenergie, biomassa en aardgas). EPH breidt het aandeel van dergelijke elektriciteitsproductie in zijn huidige portefeuille uit. In 2030 zal de CO2-uitstoot van EPH 60% bedragen op basis van 2021

EP Power Europe werd in 2016 opgericht door verschillende Europese activa in één dochteronderneming onder te brengen. De groep groeit gestaag door nieuwe overnames en behoort tot de top 10 van grootste Europese energiebedrijven. Meer weten over EP Power Europe? Klik hier.

Meer weten over ons?

Neem contact met ons op via onze contactpagina of vind meer informatie over ons bedrijf op de over ons pagina.