EP NL versterkt haar energieportfolio met de aankoop van de MaasStroom energiecentrale en de acquisitie van 50% in de Enecogen energiecentrale

Middelburg, 23.05.2023

EP Nederland (EP NL), de Nederlandse dochteronderneming van EP Power Europe, een onderdeel van het Tsjechische energiebedrijf EPH, heeft op 23 mei 2023 een overeenkomst getekend met Castleton Commodities International LLC (CCI) voor de aankoop van (een belang in) twee gasgestookte energiecentrales.

MaasStroom, een gasgestookte elektriciteitscentrale in Rotterdam (Pernis) met een geïnstalleerd vermogen van 426 MW wordt een volledige dochteronderneming van EP NL. Enecogen is een gasgestookte elektriciteitscentrale in Rotterdam (Europoort) met een geïnstalleerd vermogen van 910 MW. EP NL heeft een belang van 50% verworven in deze centrale. in deze centrale. Het Nederlandse energiebedrijf Eneco N.V. blijft eigenaar van de resterende 50%.

In januari 2023 kondigde EP NL de overname aan van de Sloecentrale (870 MW),
Rijnmondcentrale (810 MW), PZEM Energy Company B.V. en PZEM Pipe. Door deze overnames beschikt het bedrijf nu over een portfolio van vier zeer efficiënte gasgestookte energiecentrales. Met een cumulatieve capaciteit van 2,6 GW is EP NL de op twee na grootste exploitant van elektriciteitscentrales in Nederland geworden.

Quotes
“Met deze vier gasgestookte energiecentrales, handels- en leveringsactiviteiten en vooral het sterke lokale team, hebben we een solide basis gelegd voor een langdurige aanwezigheid in Nederland”, zegt Peter Černák, member of the Board of Directors of EP Power Europe.

“We zijn erg blij dat we onze expansie in de Nederlandse energiemarkt voor flexibele
opwekkingscapaciteit. Het aanbod van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt snel toe. snel. Moderne gasgestookte energiecentrales met een lage uitstoot leveren het benodigde flexibele vermogen aan het energiesysteem. EP NL zet zich in voor de doelstellingen van de energietransitie en wil de efficiëntie van haar huidige activa verder verbeteren.”, says Niels Unger, CEO of EP NL

About EPH
EPH (Energetický a průmyslový holding, a.s.) is een energienutsbedrijf uit de Tsjechische
Republiek, bestaande uit twee belangrijke pijlers: EP Infrastructure en EP Power Europe. De EPH groep is geleidelijk gegroeid met nieuwe overnames en is nu een van de 10 grootste
Europese energiebedrijven op basis van geïnstalleerde capaciteit. Binnen haar uitgebalanceerde portfolio van aardgas, waterkracht-, kern-, steenkool-, zonne-, wind- en biomassacentrales beheert EPH een totale geïnstalleerde capaciteit van 14,4 GW. De groep is actief in negen Europese markten: Duitsland, Slowakije, Italië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland.

Press
Stuur je verzoek en/of vraag per e-mail, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
mogelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Investor Relations op:

Voor EPH: info@epholding.cz
Voor EP NL: Borsboom@hague.company