Over EP NL Rijnmond

EP NL Rijnmond is een locatie op de Vondelingenplaat bij Rotterdam-Pernis met twee gasgestookte centrales, Rijnmond en MaasStroom. De synergie van beide centrales wordt gebruikt om ze efficiënt te exploiteren en de flexibiliteit van de centrale stelt EP Nederland in staat om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden zoals gasprijzen, de beschikbaarheid van duurzame energiebronnen en netwerkomstandigheden.

Waarom EP NL Rijnmond?

Het team van EP NL Rijnmond is een gemotiveerd, gekwalificeerd team dat samenwerkt om de beste prestaties uit de fabriek te halen. Zorg voor gezondheid, veiligheid en milieu staan voorop. Wij leveren elektriciteit aan het landelijke elektriciteitsnet en ondersteunen de stabiliteit van het lokale elektriciteitsnet. Gasgestookte elektriciteitscentrales zijn de schoonste optie voor betrouwbare netondersteuning tijdens de energietransitie en hebben mogelijkheden om in een later stadium van de energietransitie over te schakelen op groen gas.

Over de centrale

De Rijnmondcentrale is een gasgestookte hoogrendementscentrale en heeft twee gasturbines. Achter de gasturbines staan afvoergasketels. De centrale is via drie ondergrondse 150 kV-verbindingen aangesloten op het landelijke elektriciteitsnet van TenneT-schakelstation Waalhaven.

  • Type Centrale: CCGT
  • Land: Nederland, Rotterdam-Pernis
  • Technologie: Gas
  • Capacititeit: 810 MW

MaasStroom

De elektriciteitscentrale MaasStroom is een gasgestookte elektriciteitscentrale met een hoog rendement en een geïnstalleerd vermogen van 426 MW. De centrale is uitgerust met een deNOx-installatie en is daarmee een van de schoonste gascentrales van ons land. Via een 13 km lange ondergrondse verbinding is de centrale aangesloten op het 380kV-net van het TenneT-schakelstation Simonshaven.

  • Type Centrale: CCGT
  • Land: Nederland, Rotterdam-Pernis
  • Technologie: Gas
  • Capaciteit: 426 MW

Werken bij Rijnmond & MaasStroom

Bekijk alle banen

Bij Rijnmond en MaasStroom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent! Ben je benieuwd of er een vacature is die bij je past? Bekijk dan ons vacatureoverzicht. Als je op deze knop klikt, wordt je doorgeleidt naar het vacature overzicht van alel bedrijven onder EP NL. Voor onze vacatures van Rijnmond, dien je naar onder te scrollen

Shortcuts

Kaart naar Rijnmond

Wil je Rijnmond bezoeken? Klik op de knop voor een routebeschrijving

ExplainSafe

Deze poortinstructies zijn bedoeld voor iedereen die ons terrein betreedt.

Carrières

Heb je interesse in een baan bij Rijnmond of wil je gewoon weten wat er mogelijk is?

Part of EP Netherlands

Met een cumulatief vermogen van 2,6 GW is EP NL de op twee na grootste speler in energiecentrales geworden in Nederland.

De levering van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt snel toe. Moderne gasgestookte energiecentrales met een lage uitstoot leveren het benodigde flexibele vermogen aan het energiesysteem. Dankzij de flexibiliteit van de centrales kunnen wij snel reageren op veranderende marktomstandigheden zoals gasprijzen, hernieuwbare energiebronnen en netwerkomstandigheden.

Elektriciteitsproductie uit emissiearme gascentrales is noodzakelijk om de leveringszekerheid te allen tijde te garanderen. EP NL zorgt voor een stabiele energievoorziening in de complexe energietransitie. EP Nederland maakt deel uit van het EP Power Europe (EPPE).

Meer informatie nodig?

Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op via e-mail naar info@epnl.nl