Sloe Centrale, de tweede gasgestookte centrale van EP Nederland, implementeert geavanceerde verbetering

02.08.2023

De Sloe Centrale, een gasgestookte elektriciteitscentrale in Nederland en een dochteronderneming van EP Nederland (“EP NL”), neemt een belangrijke stap verder in het verhogen van haar efficiëntie en het verminderen van de CO2-uitstoot door het invoeren van de Siemens Advanced Turbine Efficiency Upgrade (“ATEP”).

EP NL, onderdeel van de EP Power Europe groep, richt zich op duurzame investeringen in Nederland en maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologieën. Op 16 juni 2023 tekende Sloe Centrale een overeenkomst met Siemens Energy B.V., waarmee de inzet voor schone energie werd bekrachtigd.

ATEP is ontwikkeld op basis van de succesvolle verbeteringen aan gas turbines door Siemens Energy. Het maakt gebruik van de betrouwbare SGT5-4000F gasturbine, die al in meer dan 300 eenheden wereldwijd wordt toegepast. Het bevat geavanceerde ontwerp-, fabricage- en rekenmethoden die worden gebruikt in de HL-klasse turbine van Siemens Energy. Zodra de ATEP-investering in Sloe Centrale is geïmplementeerd, zal de centrale een van de meest efficiënte gasgestookte energiecentrales in de regio worden.

De ATEP-investering biedt tal van voordelen, waaronder een aanzienlijke vermindering van de koolstofemissies. De implementatie van de upgrade zal bijdragen aan een jaarlijkse vermindering van 30.000 ton CO2-equivalent, wat in lijn is met de inspanningen van EP NL om klimaatverandering tegen te gaan. De overeenkomst ondersteunt de operationele levensduur van de centrale, genereert meer inkomsten voor klanten en ondersteunt de decarbonisatie van de energiesector. De ATEP-upgrade voor beide eenheden van Sloe Centrale zal naar verwachting in 2024 en 2025 worden voltooid.

Niels Unger, CEO van EP NL, sprak zijn vertrouwen uit in de duurzame mogelijkheden en zegt hierover het volgende:

Het gebruik van ATEP door de Sloe Centrale laat zien dat EP NL zich inzet voor duurzame energieoplossingen. Door de integratie van geavanceerde turbinetechnologie loopt de Sloe Centrale voorop in de energietransitie door betrouwbare energieopwekking te leveren en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Na de succesvolle ondertekening van het contract voor de implementatie van ATEP-technologie in de Enecogen-centrale, die voor 50% eigendom is van EP NL, is de Sloe Centrale de 2e gascentrale in Nederland die deze duurzame technologie implementeert.

Pers
Stuur uw verzoek en/of vraag per e-mail, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Investor Relations op:
Voor EP NL: persvoorlichting@pzem.nl
Voor EPH: info@epholding.cz